تاخیر چند ماهه در آغاز مجدد مذاکرات وین برای احیای برجام، میتواند علاوه بر به خطر انداختن اصل این توافق، ایران را نیز بیش از پیش با انزوا و تحریمهای بینالمللی مواجه کند. - خبرگزاری آناتولی
تاخیر چند ماهه در آغاز مجدد مذاکرات وین برای احیای برجام، میتواند علاوه بر به خطر انداختن اصل این توافق، ایران را نیز بیش از پیش با انزوا و تحریمهای بینالمللی مواجه کند.زمانی که اولین دور مذاکرات احیای برجام در فروردین امسال انجام شد، امیدها جهت احیای این توافق افزایش یافت.
1. دولت رئیسی خود را متعهد به اجرای «قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از حقوق ملت ایران» میداند. طبق این قانون «رفع کامل تحریمها از جمله هستهای، نظامی، حقوقبشری و امثال آن علیه جمهوری اسلامی ایران» باید در دستور کار تیم مذاکرهکننده باشد. توقعی که با توجه به ماهیت مذاکرات برجام که صرفا در خصوص موضوع هستهای است، نابجا به نظر میرسد.
حال، رئیسجمهور ایران چنانچه بخواهد مذاکرات وین را ادامه دهد بایست بپذیرد که امکان «لغو قانون کاتسا» وجود ندارد، ولی پذیرش این امر، برخلاف قانون مصوب مجلس و شعارهای دولت سیزدهم این کشور است. علاوه بر اینکه تجربه پس از برجام، نشان داد نهادهای مالی جهان حتی در صورت برگشت به شرایط پیشابرجام نیز تمایل چندانی به همکاری با بانکهای ایرانی ندارند، چه رسد به اینکه در این شرایط، بانک مرکزی ایران، ذیل قانون کاتسا نیز قرار گرفته است.
2. عدم اجماع داخلی در خصوص احیای برجام نیز یکی از عوامل تاخیر در احیای مذاکرات وین است. رئیسی برعکس روحانی، تجربه امور دیپلماتیک و حلوفصل مسئله هستهای را ندارد. لذا، قادر به تصمیمگیری نهایی نیست. به همین دلیل، مشاوران و اطرافیان او، میتوانند روند تصمیمگیری درباره موضوع هستهای را تحتالشعاع قرار دهند. از طرف دیگر، رئیسی ترجیح میدهد در همین ابتدای کار خود وارد چالش با ارکان نظام و رهبری پیرامون رفع تحریمها نشود و بدون عبور از خط قرمز، مذاکرات را ادامه دهد؛ اقدامی که غیرممکن است.
3. از دیدگاه دولت رئیسی، با آمدن بایدن، ساختار تحریمهای آمریکا در حال اضمحلال است. از این رو، بیش از این نمیتواند تحریمی را بر ایران اعمال کند، مضافا بر اینکه تاثیر تحریمها بر اقتصاد ایران تکمیل شده و افزایش تحریم، تاثیری مضاعف نخواهد داشت. براساس تفکر حاکم بر دولت رئیسی، هیچکدام از طرفهای غربی تمایل به تشدید فضا ندارند. لذا، امکان احیای تحریمهای سازمان ملل و اتحادیه اروپا نیز وجود ندارد.
4. عدم تعهد دولت آمریکا به دولت ایران جهت برگشت مجدد تحریمها یکی از دیگر موارد تعلل دولت رئیسی است. تیم سیاست خارجی ایران نمیخواهد به همان بلایی دچار شود که دولت روحانی شد. یکی از انتقادات مهم به دولت او عدم اخذ تضمین کافی از آمریکا بود. درصورتیکه اساسا چنین درخواستی در حقوق بینالمللی، معنایی ندارد.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
بررسی رویکرد ترکیه به «حکمرانی جهانی در دوران پسا کرونا» در رُمپنل بررسی رویکرد ترکیه در مورد شیوههای «حکمرانی جهانی در دوران پسا کرونا» پیش از آغاز اجلاس گروه 20 در رم برگزار خواهد شد. - خبرگزاری آناتولی
ادامه مطلب »
تلاش برای پیدا کردن منشأ ویروس کرونا؛ از معضلی دیپلماتیک تا یافتن پایانی قاطع برای همهگیری🔺تلاش برای پیدا کردن منشأ ویروس_کرونا؛ از معضلی دیپلماتیک تا یافتن پایانی قاطع برای همهگیری روز ۱۲ سپتامبر ۲۰۱۹، توالی خفاش های کروناویروس از پایگاه دادههای مؤسسه ویروس شناسی ووهان حذف شد. پروتکلهای امنیتی آزمایشگاهی این مؤسسه نیز افزایش یافت.
ادامه مطلب »
ویدئو؛ تخریب یک قبرستان برای توسعه پارک ملی یهودیان در شرق بیت المقدسپلیس اسرائیل همزمان با تخریب مسجد الیوسفیه که در نزدیکی یکی از دروازههای مسجدالاقصی در بخش شرقی بیت المقدس واقع شده فلسطینیان را به زور از محل بیرون کرد.
ادامه مطلب »
فشار بینالمللی به ایران برای بازگشت به مذاکرات برجام در وین | DW | 28.10.2021آمریکا و متحدان اروپاییاش طی هفتههای اخیر گذشت زمان را به زیان رسیدن به توافق در مناقشه هستهای اعلام کرده بودند. اکنون روسیه و چین نیز از جمهوری اسلامی درخواست کردهاند برای حل اختلافات به این مذاکرات بازگردد.
ادامه مطلب »
پسر «ملا عمر» برای اولینبار در انظار عمومی ظاهر شدملا یعقوب، پسر ملا عمر، رهبر پیشین گروه طالبان برای اولین بار در انظار عمومی ظاهر شده و سخنرانی کرد.یعقوب که سرپرست وزارت دفاع در حکومت طالبان است،
ادامه مطلب »