وضعیت بحرانی آب سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور: ایران جزو کشورهایی است که به دلیل تغییرات اقلیمی و خشکسالی در سال ۲۰۲۵ با بحران شدید آب مواجه میشود و در سال ۲۰۴۰ به نهایت حد بحران شدید آب میرسد.
به گزارش ایسنا، ایران دارای اقلیمهای فراخشک، نیمه خشک و مدیترانهای است و حدود ۶۵ درصد از مساحت کشور را اقلیمهای فراخشک و خشک بیابانی در بر گرفته است. در این اقلیم میزان بارش بسیار کم یعنی کمتر از ۵۰ تا ۱۵۰ میلیمتر در سال است و متوسط درجه حرارت سالانه بسیار زیادی دارد و به همین دلیل جمعیت نسبتاً محدودی در این منطقه جغرافیایی ساکن هستند. مناطق با اقلیم نیمه خشک در کشور بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیمتر بارندگی سالانه دارند و حدود یکپنجم از خاک کشور را شامل میشوند.
وضعیت بحرانی آب عباسعلی نوبخت - سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور - با اشاره به بحران آب در کشور میگوید: ایران جزو کشورهایی است که به دلیل تغییرات اقلیمی و خشکسالی در سال ۲۰۲۵ با بحران شدید آب مواجه میشود و در سال ۲۰۴۰ به نهایت حد بحران شدید آب میرسد. ما متولیان امنیت زیستی کشور با مشارکت و استفاده از تجربیات و دانش مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی اثبات میکنیم که ایران در سال ۲۰۴۰ دچار بحران شدید خشکسالی نخواهد شد.
خطوط لوله و هدررفت آب با توجه به خشکسالی و بحران کمآبی در کشور لازم است از هدر رفت آب جلوگیری کنیم و در این جهت از لولههای سالم و جدیدتر استفاده کنیم این در حالیست که با میزان هدررفت قابل توجه در این بخش مواجه هستیم. به گفته حنیف رضا گلزار - پژوهشگر حوزه آب و خاک - به وضعیت فعلی کشور ۸۰ تا ۹۰ میلیارد متر مکعب از آب مصرفی متعلق به بخش کشاورزی است و بر اساس مطالعات رسمی، سالانه حدود ۱.
جدا از شک و تردیدی که در تداوم بارندگیهای اخیر وجود دارد، بهواسطه تبعات کمبارانی شدید در سال آبی گذشته، شرایط آبی بسیاری از سدهای کشور نامساعد است و این موضوع در حوضه آبریز سدهای تهران در نیمقرن اخیر بیسابقه بوده است. حنیف رضا گلزار - پژوهشگر حوزه آب و خاک - در یک برنامه رادیویی با اشاره به اهمیت حکمرانی آب میگوید: اگر ما بهترین قوانین و قواعد را در حوزه مدیریت منابع آبی تحت عنوان «حکمرانی آب» داشته باشیم اما حکمران آب نداشته باشیم تدوین هر گونه قانون و آئین نامه به نتیجهای نخواهد رسید. نبود جایگاه و یا شخص حقیقی و حقوقی مشخص به عنوان حکمران آب به عنوان یکی از بزرگترین ضعفها در ساختار اداری مدیریت منابع آبی کشور است.
در آخرین دوره مطالعات آمایش سرزمین وضعیت آب کشور برای توسعه پایدار مورد توجه قرار گرفته و وضعیت فعلی منابع آب، میزان مصرف، چالشهای پیشرو، وضعیت مطلوب، وضعیت محتمل و راهکارها بررسی شده است.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
امیر عبدالهیان: سند جامع همکاریهای بلندمدت ایران-ترکیه محور اصلی سفر به آنکارا استوزیر خارجه کشورمان با اشاره به سفرش به ترکیه و دیدار با مقامات ارشد این کشور، گفت: یکی از محورهای رایزنی در این سفر موضوع سند جامع همکاریهای بلندمدت بین دو کشور است.
ادامه مطلب »
ابتلای 5 نفر به وبا در ایرانسرپرست اداره بیماریهای منتقله از آب و غذای وزارت بهداشت ایران از ابتلای 5 نفر به بیماری وبا در این کشور خبر داد. - خبرگزاری آناتولی
ادامه مطلب »
شیرین دالوند؛ دختر بهایی که به عشق ایران ماند و اعدام شددر ۳ اسفند۱۳۶۱، حجتالاسلام «قضایی»، رئیس دادگاه انقلاب شیراز در گفتوگویی با روزنامه خبر جنوب با تایید حکم اعدام بهاییان با سخنانی تهدیدآمیز به بهاییان تذکر میدهد تا دیر نشده به دامن اسلام عزیز بیایند. اقلیتهای_مذهبی
ادامه مطلب »
چرا اصلاح اساسنامه فدراسیون فوتبال ایران به تعویق میافتد؟انتخابات فدراسیون فوتبال ایران چه ارتباطی با اصلاح اساسنامهای دارد که طی سالهای اخیر یکی از مهمترین چالشها میان فدراسیون جهانی فوتبال، فدراسیون فوتبال ایران و حکومت جمهوری اسلامی بوده است؟ ورزشی اطلاع_رسانی گزارش پیام یونسیپور younesipour 👇
ادامه مطلب »