خاطرات گلریز از ساخت قطعه «دریغا» در روز رحلت امام(ره)؛ اولین و آخرین خوانندهای هستم که با امام دیدار داشتم/ «دریغا» یک روزه و با یک «سینتیسایزر» ضبط شد/ صداوسیما بسیاری از آثارم را پخش نکرده/ حمید سبزواری «دریغا» را فیالبداهه سرود
به گزارش خبرنگار ایلنا، چهاردهم خردادماه یادآور یکی از مهمترین اتفاقات تاریخی کشور است. در این روز امام خمینی پس از مدتها بیماری به دیار باقی شتافت و حضور گسترده مردم و عزاداری آنها در خیابانها، نشان از غم سنگینی بود که بر دل ملت ایران باقی ماند. یکی از آثاری که چند ساعت پس از درگذشت امام خمینی به همین مناسبت تولید شد و از رادیو و تلویزیون به گوش مردم رسید، آهنگی بود که «دریغا» نام داشت و محمد گلریز خواننده آن بود.
محمد گلریز درباره حال و هوای آن روزهایی که امام خمینی در بیمارستان بستری بود، گفت: امام مدتی کسالت پیدا کردند و پس از مدتی بیماریشان شدید شد و واقعا میتوان گفت همه مردم در آن روزها دست به دعا بودند و چشم به تلویزیون و گوش به رادیو داشتند تا از حال رهبرشان باخبر شوند و من نیز یکی از همان مردم و یکی از شهروندانی بودم که مانند برخی دیگر در عرصه هنر و موسیقی فعالیت داشتم و با زبان الکنم برای شفای رهبر دعا میکردم.
محمد گلریز در ادامه گفت: امام خمینی در آن دیدار جملهای مهم به من گفتند و فرمودند «خدا شما را در پناه اسلام حفظ کند» و مرا بسیار دعا کردند. البته من در آن دیدار تنها نبودم و زندهیاد حمید سبزواری ، احمدعلی راغب و زندهیاد مجتبی میرزاده آن نیز همراهم بودند. حال شما تصور کنید در آن مقطع کسی جرات این را نداشت تا درباره موسیقی صحبت کند و به آن بپردازد. بنا به همین دلایل است که نسبت به امام خمینی ارادت داشتم و به صورت مستقیم و غیرمستقیم از وجود ایشان بهره میبردم.
گلریز گفت: پس ازشنیدن آن خبر، متاثر و ناراحت به راهم ادامه دادم و طی مسیر دیدم که همه مردم در کوچه و خیابان حالتی مات و مبهوت دارند. به محل کارم که رسیدم دیدم ادارهمان نیز تعطیل است. در زمان برگشت دعا کردم و گفتم خدایا لطف و محبتی به من عطا کن که بتوانم سرودی را بخوانم تا مرحمی باشد بر آلام و دردهای مردم سرزمینم.
این خواننده درباره چگونگی ضبط قطعه «ای دریغا» نیز گفت: یادم هست سال 1364 با آقای محمدعلی شکوهی به ژاپن رفتیم و ایشان طی آن سفر یک سینتیسایزر خریداری کرد و آن را به ایران آورد. در آن مقطع هنوز این ساز در ایران عمومیت نیافته بود و بالاخره در روز رحلت امام به کار آمد. سیتنیسایزر به نوعی همان کیبورد است اما حافظه دارد و این ویژگی کار ما را راحتتر کرد. آقای شکوهی سازهای مورد نیازمان برای قطعه «ای دریغا» را نواخت و ضبط کرد که در نهایت به صورت یک ارکستر درآمد.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
ثبت بالاترین آمار ابتلا به کرونا طی یک ماه اخیر در اسرائیل
ادامه مطلب »
شمار مبتلایان به کرونا در تاجیکستان به 4100 نفر رسیدشمار مبتلایان به کرونا در تاجیکستان با شناسایی 87 مورد جدید به 4100 نفر افزایش یافت. - خبرگزاری آناتولی
ادامه مطلب »
اسپانیا پس از سه ماه یک روز بدون قربانی کویید-۱۹ را پشت سر گذاشتدولت پدرو سانچز، نخستوزیر اسپانیا با اعمال یکی از سختگیرانهترین قرنطینههای جهان، اکثریت قریب به اتفاق مردم این کشور را برای هفتهها خانهنشین کرد. قرار است برنامه چند مرحلهای بازگشت به زندگی عادی، در اول ژوئیه (یک ماه دیگر) به پایان رسد.
ادامه مطلب »
شرکت برق فرانسه با احداث نیروگاه بادی برق ۶۰ درصد یک شهر را تامین میکندشرکت برق الکتریسیته دو فرانس (EDF) فرانسه که دومین شرکت بزرگ دنیا در زمینه تولید برق به شمار میرود، روز سهشنبه ۲ ژوئن (۱۳ خرداد) اعلام کرد قصد دارد در شمال این کشور یک نیروگاه عظیم بادی احداث کند.
ادامه مطلب »
اسرائیل 200 مکان تجاری فلسطینیان در قدس را تخریب میکند
ادامه مطلب »