پدرام_روشن یک نخبه ایرانی است که در کشورش حق رفتن به دانشگاه را نداشت. «ایرانوایر» با او به بهانه دو مقاله مهم علمی که در نشریههای «ساینس» و «نیچر» منتشر کرده، گفتوگو کرده است. اقلیتهای_مذهبی گزارش arash_tehran 👇
یک سال و چند ماه پیش که پای صحبت «پدرام روشن»، فیزیکدان جوان ایرانی و پژوهشگر واحد هوش مصنوعی کوانتوم در «گوگل» نشستیم، گفت: «پردازشگرهای کوانتوم هنوز در مرحله جنینی هستند. راستش را بخواهید، کاری را که اکنون با آنها میکنیم، با کامپیوترهای کلاسیک هم میشود انجام داد. اما حالا قدمهای بزرگی به سوی فراتر رفتن برداشتهایم.»
چندی بعد او مقالهای مهم منتشر کرد که به صفحه اول مجله ساینس راه یافت و بارها به آن ارجاع داده شده است. طرفه آنجا که به قدرت رسیدن «دونالد ترامپ» و مطرح شدن بیشتر واژه «برتریطلبی سفیدپوستها» باعث شدند بسیاری از واژه برتری کوانتومی دوری و سعی کنند معادل دیگری برایش بیابند. برای همین در دانشگاه زیرزمینی بهاییها، موسوم به «موسسه آموزش عالی بهایی» درس خواند. این دانشگاه در دهه ۶۰ و همزمان با محرز شدن محرومیت بهاییان از تحصیل دانشگاهی پایهگذاری شد. اساتید و دانشجویان این دانشگاه هم البته از آزار و تبعیض دور نیستند و در سالهای گذشته کلاسهای درس این دانشگاه تعطیل و اساتیدش با احکام زندان رو به رو شدهاند.
دکتر روشن میافزاید: «من پیش از این که وارد گوگل شوم، حدود ۱۷ سال در چهار دانشگاه مختلف درس خواندم. اما چهار سال و نیمی که در آن موسسه بودم، فرق داشت. هنوز هم من را به فکر میدارد که جور دیگری هم میشود به مسایل نگریست. علم را میتوان با علاقه دنبال کرد. آن موسسه باعث شد آتش و شوق علمطلبی در وجود من روشن شود و شعله آن همچنان فروزان باقی مانده است و من از این جهت خیلی خوشحالم.»
این خاصیت کریستالی باعث شده است که خیلی از ما از کودکی جذب اجسامی مثل نبات یا سایر بلورهای موجود در طبیعت شویم. برای فیزیکدانها اما این الگوها میتوانند به یافتن راه پیشرفتهایی اساسی کمک کنند. تیم گوگل زیرساختی وسیع دارد که باعث شد بیش از ۱۰۰ نفر در پژوهشی که نتیجهاش مقاله روز ۳۰ نوامبر شده است، مشارکت کرده باشند؛ تیمی که روشن و پنج دانشمند دیگر از گوگل و دانشگاههای «ناتینگهام» بریتانیا و «فنی مونیخ» چهرههای اصلی آن بودند.
دکتر روشن در توضیح اهمیت کاربست پیشرفتهای کوانتوم میگوید هدف این مقالات علمی این است که به جامعه وسیعتر علمی اطلاع داده شود در کجای کار ایستادهایم؛ یعنی کار پردازشگرهای کوانتومی چه قدر پیشرفت داشته و کی میتواند مرزهای جدیدی را در نوردد. او از ابتدای شروع کار واحد هوش مصنوعی کوانتوم در گوگل در سال ۲۰۱۴ در آن مشارکت داشته است و میگوید در طول این سالها شاهد پیشرفت بسیار چشمگیر فنآوری کوانتومی بوده است.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
چیزی که از غذا خوردن در ۸ هزار رستوران چینی یاد گرفتم - BBC News فارسیدیوید چن میگوید در هشت هزار رستوران چینی در سراسر آمریکا غذا خورده و از چهل سال قبل نام تمام این رستوران ها را همراه با کارت و منوی هزاران رستوران دیگر، ثبت کرده است
ادامه مطلب »
رایزنی و جمعبندی مذاکرات در پایتختها/ احتمال از سرگیری دوباره مذاکرات در هفته آیندهکمیسیون مشترک برجام در سطح معاونان وزیران خارجه ایران و ۱+۴ عصر روز جمعه به وقت محلی برگزار میشود.
ادامه مطلب »
کشف یک بمب دستساز در نزدیکی محل اقامت سفیر آمریکا در ایسلندسه مرد در ایسلند پس از کشف یک بمب دستساز در یک منطقه مسکونی در ریکیاویک، پایتخت این کشور بازداشت شدند.
ادامه مطلب »
کودک همسری در ایران؛ مرگ رویاهای کودکی در بستر نهادهای قانونگذار🔺کودک همسری در ایران؛ مرگ رویاهای کودکی در بستر نهادهای قانونگذار نایب رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی ایران اخیرا گفته است، کودک همسری به موارد ازدواج بچه های ۹ یا ۱۰ ساله اطلاق شود و دختر ۱۳ ساله دیگر کودک همسر نیست. ⬇️ بیشتر بخوانید:
ادامه مطلب »
وزیر خارجه آمریکا: حسن نیت ایران در مذاکرات برجام در چند روز آینده مشخص میشودوزیر خارجه آمریکا میگوید در روزهای آینده معلوم خواهد شد که آیا ایران با «حسن نیت» وارد ادامه مذاکرات احیای برجام شده است یا خیر. آنتونی بلینکن که برای شرکت در نشست سازمان امنیت و همکاری اروپا به سوئد رفته است، روز پنجشنبه گفت: ما طی یکی دو روز آینده متوجه خواهیم شد که آیا ایران در مذاکرات...
ادامه مطلب »