تهران-ایرنا- ریچارد نفیو معمار تحریمهای هوشمند علیه ایران در وزارت خارجه و وزارت خزانه داری آمریکا در یادداشتی به ناکارآمدی و عدم تاثیر و امکان رژیم تحریم اذعان کرد.
به گزارش گروه سیاست خارجی ایرنا، ریچارد نفیو نویسنده کتاب هنر تحریمها، مسئول سابق میز ایران در شورای امنیت ملی ایالات متحده و مسئول اصلی توسعه و اجرای تحریم ها در وزارت امورخارجه آمریکا در یادداشتی جدید در مجله اورشلیم استراتژیک تریبون که توسط هفته نامه اینترنشنال هرالد تریبیون به چاپ میرسد به تفاوت شرایط فعلی با دوره پیش از برجام و فشار حداکثری غرب در آن دوره پرداخت و به این نکته اذعان داشت که واقعیتهای استراتژیک جدید و چالش همیشگی اجرای آن، احیای مجدد رژیم تحریمهای سنگین بینالمللی را که...
وی در ادامه افزود: دولت ترامپ عنوان میداشت که برجام مانع از دستیابی ایران به سلاح هستهای نمیشود و آمریکا در برخورد با برنامه موشکی بالستیک ایران یا فعالیتهای ایران در منطقه شکست خورده است. آمریکا در ماه مه ۲۰۱۸ از برجام خارج شد و به دنبال مذاکره برای یک توافق بهتر با ایرانیها بود و طی ۲.۵ سال بعد با اعمال «فشار حداکثری» به امید انجام این کار بود. این تلاش ترامپ نتوانست به توافقی منتج شود.
وی در ادامه این یادداشت عنوان میدارد: کارزار تحریم و فشار بر ایران که در سال ۲۰۱۵ در برجام به اوج خود رسید، در سال ۲۰۰۵ با فرمان اجرایی ۱۳۳۸۲ دولت بوش و تحریم های هدفمند آن علیه نهادها و افراد ایرانی، سوریه و کره شمالی که در برنامه های تسلیحات کشتار جمعی دخیل بودند، به طور جدی آغاز شد. این فرمان اجرایی طی ده سال آینده با حداقل چهار قانون، بیش از شش فرمان اجرایی و چهار قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد به تصویب رسید. بخش واقعاً دردسرساز، اجرای خود تحریم ها بود.
نفیو در بیان تفاوت شرایط امروز با زمانی که آمریکا کارزار تحریم های هوشمند خود را در دوران پیش از برجام به اوج رسانده بود، اظهار میکند: کمپین تحریمهای ایران که در برجام به اوج خود رسید، بسیار عظیم بود و مهندسی سخت و دشواری داشت و اکنون نیز انجام مجدد آن فوقالعاده دشوار خواهد بود، بهویژه اکنون که ایران و سایر دشمنان به مراتب بیشتر از قرار گرفتن در معرض و خطرات آن آگاه هستند. این بار ایرانیها برای محافظت از خود و دارایی هایشان موثرتر پاسخ خواهند داد.
ریچارد نفیو با اشاره به توانایی های کنونی ایران، عنوان داشت: اهرم واکنش ایران نیز اکنون با گذشته متفاوت است. امروز، ایران هزاران سانتریفیوژ عملیاتی و امکانات ظاهری برای تولید مواد قابل استفاده تسلیحاتی در عرض چند روز در اختیار دارد که نتیجه توسعه ای است که در سال ۲۰۱۸ آغاز شد. نفیو در پایان یادداشت خود، بیان می دارد: نقش تحریمها باید بر اساس درک واقع بینانه از میزان اهرمی که می توانند ارائه دهند، طراحی و ساخته شود، اینکه دیگر بازیگران در جهان چگونه به اجرای تحریم ها واکنش نشان می دهند مسئله بسیار مهمی است.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
اشتغالزایی ۲۲۱۲ نفری پروژههای اقتصادی سمنان/ اولویتدهی به پروژه ملی قطب دامپروری مهدیشهرمعاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری سمنان از پروژه ملی قطب دامپروری مهدیشهر به عنوان یک پروژه اولویتدار در این استان نام برد.
ادامه مطلب »
افتتاح ۷۶۷ پروژه عمرانی و اقتصادی به مناسبت هفته دولت در سطح استان مرکزیاستاندار مرکزی گفت: ۷۶۷ پروژه عمرانی و اقتصادی در سطح استان مرکزی به مناسبت هفته دولت مورد افتتاح و بهره برداری قرار گرفته و عملیات اجرایی تعدادی از پروژهها نیز آغاز شد.
ادامه مطلب »
افتتاح ۱۲۷ پروژه به مناسبت هفته دولت در شهرستان اراکفرماندار اراک گفت: ۱۲۷ پروژه عمرانی و اقتصادی با اعتبار ۱۱ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال به مناسبت هفته دولت در شهرستان اراک افتتاح شد.
ادامه مطلب »
افتتاح ۱۲۱ پروژه عمرانی و اقتصادی شهرستان دامغان در هفته دولتهمزمان با پنجمین روز از هفته دولت ۱۲۱ پروژه عمرانی و اقتصادی شهرستان دامغان با حضور استاندار سمنان به بهرهبرداری رسید.
ادامه مطلب »
افتتاح ۲۰۳ پروژه عمرانی و اقتصادی کلاله در هفته دولتگنبدکاووس - ایرنا - فرماندار کلاله گفت: همزمان با هفته دولت (۲ تا هشت شهریور) و گرامیداشت شهیدان رجایی و باهنر، ۲۰۳ پروژه عمرانی، تولیدی، اقتصادی، خدماتی و اشتغالزا دراین شهرستان به بهرهبرداری میرسد.
ادامه مطلب »
۹۵ پروژه شهرستان ریگان در هفته دولت به بهرهبرداری میرسدفرماندار ریگان گفت: ۹۵ پروژه عمرانی و اقتصادی با اعتبار ۳۲۱ میلیارد تومان طی هفته دولت در شهرستان ریگان به بهرهبرداری خواهد رسید.
ادامه مطلب »