بعضی بسیاری از ناظران و رسانهها رویاروییهای اخیر و بیرون کردن معترضان متحصن در دانشگاه کلمبیا را با آنچه در سال ۱۹۶۸ در دانشگاه معتبر شهر نیویورک رخ داد مقایسه کردهاند.
اعتراضات علیه جنگ در غزه در برخی از دانشگاههای بزرگ ایالات متحده رو به افزایش است و مقامات از پلیس و گارد ملی برای بیرون کردن معترضان از محوطه دانشگاه کمک میگیرند و ماموران پلیس صدها تن را بازداشت میکنند.
انگیزه اعتراضات در آن سال خشم نسبت به جنگ ویتنام و تغییر در نحوه سربازگیری بود که باعث میشد جوانان بیشتری برای خدمت در ارتش ایالات متحده فراخوانده و به جنگ اعزام شوند. ژوئن – رابرت اف کندی، نامزد ریاست جمهوری ایالات متحده، که علیه جنگ در ویتنام بود، در هتلی در لس آنجلس، کالیفرنیا ترور شد. نوامبر – انتخاب ریچارد نیکسون: در انتخابات ریاست جمهوری، ریچارد نیکسون، نامزد حزب جمهوریخواه بر هوبرت هامفری، رقیب خود از حزب دموکرات پیروز شد.در سال ۱۹۶۸، جنگ ویتنام وارد مرحله حساسی شد. در ژانویه، نیروهای ویتنام شمالی همراه با چریکهای ویتکنگ به مواضع ایالات متحده و متحدانش حمله کردند و تا سایگون، پایتخت ویتنام جنوبی، پیش رفتند.
چندین دهه بعد، حمله نیروهای حماس به خاک اسرائیل در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ جهانیان را تکان داد و بسیاری از کشورها با اسرائیل اعلام همبستگی کردند. او میگوید: «امروزه طبیعتا مجموعه مسائل متفاوت بوده و به حمایت از فلسطینیها در بحران غزه تبدیل شده اما دلیل اصلی در حال حاضر هم مانند سال ۱۹۶۸، خشم، رنجش و احساس بیعدالتی است. بنابراین بسیاری از چیزهایی که اکنون در ایالات متحده اتفاق میافتد، ما را به سال ۱۹۶۸ میبرد، آن سال بسیار پر فراز و نشیب.»
در سال ۱۹۶۸، دانشجویان همیلتونهال، ساختمان اداری نمادین دانشگاه کلمبیا در شهر نیویورک را اشغال کردند. مارک کورلانسکی به نوبه خود معتقد است کهاین تظاهرات نتیجه معکوس به بار آورده و با کسانی که از این شیوه اعتراضی انتقاد میکنند پیوسته است. اما او در هر حال نحوه به کار گرفته مقامات برای پایان دادن به اعتراضات به زور را محکوم میکند و آن را یادآور شیوه برخورد با معترضان در سال ۱۹۶۸ میداند.
در ایالات متحده، مارتین لوتر کینگ، رهبر صلحطلب و مدافع حقوق آفریقایی-آمریکاییها، ترور شد. چند ماه بعد همین اتفاق در مورد نامزد دموکرات ریاست جمهوری، رابرت اف کندی، برادر جان اف. کندی، رئیس جمهور ترور شده، رخ داد.جامعه ایالات متحده کاملا قطبی شده و این کشور با شورش در دهها شهر مواجه بود. پیشبینی میشود که نتایج انتخابات ریاستجمهوری نوامبر بسیار فشرده باشد. بایدن و ترامپ هر دو نقاط قوت و ضعف دارند.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
درگیری بین دانشجویان موافق و مخالف جنگ اسرائیل علیه غزه در دانشگاه کالیفرنیادانشجویان موافق و مخالف جنگ اسرائیل علیه غزه در دانشگاه کالیفرنیا با یکدیگر درگیر شدند.
ادامه مطلب »
اعتراضات ضد اسرائیلی در سراسر آمریکا ادامه دارداعتراضات دانشجویی علیه جنگ اسرائیل در غزه در سراسر آمریکا ادامه دارد و در جریان دخالت پلیس، ۵۵۰ نفر نیز بازداشت شدهاند.
ادامه مطلب »
درگیری در دانشگاههای آمریکا بر سر جنگ غزه؛ دهها تن در دانشگاه کلمبیا بازداشت شدندتظاهرات در دانشگاههای آمریکا علیه جنگ در غزه ماههاست ادامه دارد اما پس از اینکه بیش از یکصد تن از معترضان حامی فلسطینیها در محوطه دانشگاه کلمبیا بازداشت شدند، تنشها بالا گرفت.
ادامه مطلب »
گسترش اعتراضات دانشجویان حامی فلسطین در انگلیسهمزمان با تداوم اعتراضات دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا، دانشجویان انگلیس نیز بهپا خواسته و با تحصن در حیاط دانشگاهها، خواهان تحریم تسلیحاتی رژیم صهیونیستی و توقف جنگ در غزه هستند.
ادامه مطلب »
اعلام حمایت «برنی سندرز» از تظاهرات دانشگاهیان آمریکایی علیه جنگ غزهسناتور آمریکایی از تظاهرات علیه جنگ غزه در دانشگاههای این کشور اعلام حمایت کرد.
ادامه مطلب »
بایدن این بار در زادگاهش با معترضان جنگ غزه مواجه شد«جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا این بار در شهر اسکرانتون، زادگاهش واقع در ایالت پنسیلوانیا به دلیل حمایت از جنگ بیامان رژیم صهیونیستی علیه غزه با معترضان مواجه شد.
ادامه مطلب »