از تقابل ترامپ با ایران تا جانشینی علی خامنه‌ای در گفت‌وگو با مایکل روبین

ايران اخبار

از تقابل ترامپ با ایران تا جانشینی علی خامنه‌ای در گفت‌وگو با مایکل روبین
سیاسیبایگانیفراتر از خبر
  • 📰 RadioFarda_
  • ⏱ Reading Time:
  • 190 sec. here
  • 11 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 100%
  • Publisher: 51%

سیاست دونالد ترامپ در قبال جمهوری اسلامی چه خواهد بود؟ آیا حکومت ایران به سقوط نزدیک‌تر شده یا باید توافقی جدید میان تهران و واشینگتن را انتظار کشید؟

دولت ترامپ با ایران چه خواهد کرد؟ حدود دو هفته پس از بازگشت او به کاخ سفید، زمزمه‌ها از احتمال بازگشت راهبرد «فشار حداکثری» علیه جمهوری اسلامی بالا گرفته است.

آقای روبین که پیشتر به عنوان مشاور پنتاگون هم فعالیت کرده، معتقد است جمهوری اسلامی در دو سال نخست حکومت دونالد ترامپ به سراغ وقت‌کشی خواهد رفت چون می‌داند پس از آن، حتی در درون خود دولت آمریکا، افراد شروع به فاصله‌ گرفتن از رئیس‌جمهور می‌کنند تا خود را برای انتخابات ۲۰۲۸ آماده کنند. از یک طرف، فکر می‌کنم او تلاش خواهد کرد با ایران ارتباط برقرار کند. نماینده‌اش در خاورمیانه، استیو ویتکوف، از قبل اختیار این کار را دریافت کرده است. هرچند من فکر می‌کنم که این بیشتر ایرانی‌ها باشند که به دنبال ارتباط با دونالد ترامپ‌ خواهند بود چون از بازگشت احتمالی تحریم‌ها به‌شدت نگران‌اند. اما تفاوت ترامپ با دیگر رؤسای‌ جمهور آمریکا که به‌دنبال توافقات دیپلماتیک بوده‌اند، این است که او از ترک میز مذاکره هراسی ندارد.

نگرانی بزرگ‌تر من این است که از نظر سیاسی، ترامپ فقط حدود دو سال فرصت دارد تا برنامه‌هایش را پیش ببرد. بعد از آن، حتی جمهوری‌خواهان از درون کابینه خودش هم کم‌کم شروع به فاصله گرفتن خواهند کرد تا برای انتخابات بعدی آماده شوند. اما اگر قرار باشد مذاکره‌ای بین دو طرف پی گرفته شود، چه نوع توافقی مد نظر طرفین خواهد بود؟ آیا آن‌طور که رئيس‌جمهور آمریکا در گفت‌وگوی خود با شبکه فاکس نیوز اعلام کرد، تنها بر محدودیت‌های برنامه هسته‌ای ایران متمرکز خواهد بود یا آن‌طور که بسیاری در آمریکا خواهانش هستند، فعالیت‌های منطقه‌ای ایران و همچنین برنامه موشکی جمهوری اسلامی را هم شامل خواهد شد؟

اما به نظر من، ایران در حال خریدن زمان است. آن‌ها هنوز به‌طور کامل از سوریه چشم‌پوشی نکرده‌اند. با این‌که بسیاری درباره ابومحمد الجولانی رهبر هیئت تحریر الشام صحبت می‌کنند، واقعیت این است که او فقط حدود ۳۵ درصد از کشور را کنترل می‌کند و کنترل کاملی بر کشور ندارد و ایران امیدوار است که بتواند دوباره درسوریه نقش‌آفرینی کند یا حداقل وضعیت را مختل نماید.

به بحث آینده سیاسی در ایران می‌رسیم، اما قبل از آن می‌خواهم از شما درباره راهبرد اسرائيل در قبال ایران بپرسم. به نظر شما ما در دولت جدید ترامپ به احتمال حمله نظامی اسرائيل به ایران نزدیک‌تر خواهیم شد؟ اما مسئله اصلی این‌جاست که بسیاری از تحلیل‌گران در غرب می‌گویند که حکومت ایران خودکشی نمی‌کند. حتی اگر آن‌ها سلاح‌های هسته‌ای توسعه دهند، آن‌ها این سلاح‌ها را علیه اسرائیل استفاده نخواهند کرد، چون اسرائیل قطعاً واکنش نشان خواهد داد اما این واقعاً یک استدلال غلط است.نگرانی اسرائیل این نیست که حکومت ایران خودکشی می‌کند یا خیر؛ نگرانی اسرائیل این است که اگر رژیم ایران بیمار باشد، چه خواهد شد.

در نتیجه این دلیل اصلی نگرانی‌ها از برنامه هسته‌ای ایران است و به تهدیدی وجودی برای اسرائيل تبدیل شده است؛ این‌که ایران به بمب اتم دست پیدا کند و سپس رژیم فرو بپاشد و بعد دیگر هیچ‌کس نمی‌داند چه خواهد شد. بنابراین اسرائیل ممکن است احساس کند که وقت زیادی برای مقابله ندارد. به همین دلیل من اعتقاد دارم که یک درگیری در پیش است.

البته همان‌طور که در سؤال خود اشاره کردید، ایران بخش زیادی از توان خود را از دست داده‌اند. حزب‌الله به اندازه گذشته قدرتمند نیست، اگرچه من نگران شبکه مالی مداوم حزب‌الله در آفریقا هستم. همچنین رژیم بشار اسد به پایان رسیده و جایگزینی به وجود آمده که شاید به همان اندازه بد باشد. پس شاید دیگر توان مالی سابق را نداشته باشند.

به‌عنوان سؤال آخر، می‌خواهم کمی از آینده برای ما بگویید. شما چشم‌انداز پیش روی جمهوری اسلامی و تلاش‌های مخالفان برای براندازی را چطور می‌بینید؟ اگر این اتفاق بیفتد، حکومت بعدی چه رویکردی می‌تواند داشته باشد؟ مشکل اصلی سپاه پاسداران است. در نهایت، مهم نیست که اکثریت مردم چه فکری می‌کنند، چون سپاه حاضر است برای سرکوب اعتراضات از نیروی نظامی استفاده کند. این همان چیزی است که حامیان اصلاحات در ایران و همچنین دیپلمات‌های غربی متوجه آن نیستند: وقتی سپاه اسلحه به دست دارد، نمی‌توان انتظار اصلاحات تدریجی داشت.

اگر به انقلاب مشروطه نگاه کنیم، در آن زمان هم یک رهبر واحد و پرنفوذ وجود نداشت، اما در همان دورۀ کوتاه، دموکراسی در ایران پا گرفت. همچنین، به‌دلیل همین تجربۀ انقلاب مشروطه در اوایل قرن بیستم، می‌توان گفت که دموکراسی یک مفهوم خارجی نیست، برخلاف آن‌چه برخی از حامیان جمهوری اسلامی ادعا می‌کنند. دموکراسی در ایران ریشه دارد و بخشی از هویت ملی آن است.

این خبر را خلاصه کرده ایم تا بتوانید سریع آن را بخوانید. اگر به خبر علاقه مند هستید، می توانید متن کامل را اینجا بخوانید. ادامه مطلب:

RadioFarda_ /  🏆 13. in İR

سیاسی بایگانی فراتر از خبر دونالد ترامپ تیتر دوم ترامپ برای ایران

ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها

Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.

علی خامنه‌ای: به دنبال دوستی پنهانی با آمریکا نیستیمعلی خامنه‌ای: به دنبال دوستی پنهانی با آمریکا نیستیمعلی خامنه‌ای، رهبر ایران روز سه‌شنبه و در دیدار با سران کشور از آنها خواست تا «نگاه عقلانی به حوادث امروز دنیا» داشته باشند.
ادامه مطلب »

یک داروساز به صدای آمریکا: قیمت تمام‌شده برخی داروها تا ۲۰۰ درصد افزایش یافته استیک داروساز به صدای آمریکا: قیمت تمام‌شده برخی داروها تا ۲۰۰ درصد افزایش یافته استهمزمان با ادامه روند افزایشی قیمت انواع اقلام دارویی در ایران، یک داروساز در گفت‌و‌گو با صدای آمریکا از افزایش «۲۰۰ درصدی قیمت تمام‌شده برخی داروها» خبر داد.
ادامه مطلب »

تاریخچه جذاب قرمزترین تقابل فوتبال ایرانتاریخچه جذاب قرمزترین تقابل فوتبال ایرانجدال تراکتور و پرسپولیس با بیش از نیم قرن قدمت و توام با کَل‌کَل‌های بی‌پایان فوتبالی، همواره در زمره تقابل های جذاب فوتبال ایران قرار دارد.
ادامه مطلب »

انتظار می‌رود ترامپ حدود ۱۰۰ «فرمان اجرایی» در روز نخست امضا کندانتظار می‌رود ترامپ حدود ۱۰۰ «فرمان اجرایی» در روز نخست امضا کندرویکرد دولت ترامپ در قبال اقلیت‌های جنسی و جنسیتی؛ گفت‌وگو با نوید محبی
ادامه مطلب »

سیگنال خطرناک دبیرکل حزب کارگزاران به ترامپ/ باید اعتماد آمریکا را به خود جلب کنیم!سیگنال خطرناک دبیرکل حزب کارگزاران به ترامپ/ باید اعتماد آمریکا را به خود جلب کنیم!اصلاح‌طلبان سعی دارند با ایجاد تب ترس از ترامپ، ایران را دوباره به ورطه مذاکره بیاندازند تا یک دوره چهارساله دیگر همه ظرفیت های کشور را پشت در مذاکرت متوقف کنند.
ادامه مطلب »

نتانیاهو پیش از دیدار با ترامپ: درباره مقابله با ایران گفت‌وگو می‌کنیمنتانیاهو پیش از دیدار با ترامپ: درباره مقابله با ایران گفت‌وگو می‌کنیمبنیامین نتانیاهو راهی واشنگتن شده است. نخست‌وزیر اسرائیل پیش از عزیمت در فرودگاه بن گوریون گفت اینکه او نخستین رهبر خارجی است که با رئیس‌جمهور آمریکا دیدار می‌کند خود نشانه رابطه استحکام اتحاد دو کشور و رابطه شخصی محکم او با آقای ترامپ است. آقای نتانیاهو گفت با دولت دونالد ترامپ از نزدیک برای ترسیم نقشه جدید خاورمیانه همکاری می‌کند.
ادامه مطلب »



Render Time: 2025-02-22 12:41:23