تهران- ایرنا- نویسنده و کارگردان اپرای عروسکی «مولوی» گفت: این اپرا پس از پنج سال با تغییراتی در بازیدهندگان و بدون تغییر در آواگران از ۲۲ آبان در تالار فردوسی اجرا میشود.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، بهروز غریبپور روز سهشنبه -۱۵ آبان ماه- در نشست خبری اپرای عروسکی «مولوی» که در تالار فردوسی برگزار شد، اظهارداشت: سخنانم را با شعری از مولوی در دیوان شمس آغاز میکنم تا به یاد بیاوریم که مولوی تحت تاثیر چه شخصیتی قرار گرفت و دیوانی که خودش نوشته به نام شمس است؛ «مرده بُدم زنده شدم گریه بُدم خنده شدم/دولت عشق آمد و من دولت پاینده شدم/دیدهیِ سیر است مرا جان دلیر است مرا/زَهرهیِ شیر است مرا زُهره تابنده شدم/گفت که دیوانه نهای لایق این خانه...
نویسنده، طراح و کارگردان اپرای مولوی بیان کرد: بعد از یک مدتی که گروه تئاتر آران به دلیل کووید تعطیل بود و پیامدی که بر گروه گذاشته بود که برخی از اعضای گروه مهاجرت کردند، به شهرستان رفتند یا شغلشان را تغییر دادند، با مذاکراتی که با مدیرعامل بنیاد فرهنگی هنری رودکی داشتم، تصمیم گرفتم که گروه را دوباره احیا کنم و خوشحال که به زودی میزبان مخاطبان گروه تئاتر عروسکی آران خواهیم بود.
غریبپور خاطرنشان کرد: اپرای عروسکی مولوی بر اساس اشعار مولوی و شمس است و موسیقی آن بر اساس موسیقی کلاسیک ایرانی، دستگاهها و ردیفهای آوازی با آهنگسازی آقای عبدی است، همایون شجریان آواگر نقش شمس و محمد معتمدی آواگر نقش مولوی است. وی با اشاره به کنسرت نمایش نبرد رستم و سهراب به کارگردانی حسین پارسایی گفت: این اثر جز خیانت به فردوسی، اثر دیگری نبود؛ نخستین فیلمنامهنویس و اپرانویس ایران، فردوسی است، اگر زبان را از اثر فردوسی حذف کنید، به ساحت او بیاحترامی کردید و بنابراین آثاری از این دست که به کنسرت نمایش روی آوردند، یک باب جدیدی در فرهنگ ماست و شکست خواهد خرد، اپرا باید منظوم و توام با موسیقی باشد و آواگران، خوانندهها نقشها را ایفا میکنند.
غریبپور درباره آثار جدید گروه تئاتر عروسکی آران بیان کرد: موسیقی اپرای همای همایون درباره خواجوی کرمانی با خوانندگانی سالار عقیلی ضبط شده اما صاحب ندارد. امیدوارم بتوانیم این اپرا را اجرا کنیم تا ادای دینی به خواجوی کرمانی داشته باشم. همچنین به من پیشنهاد شد تا اپرایی برای هوشنگ ابتهاج بسازم که پیگیری برای ساخت آن نشد.
اپرای عروسکی «مولوی» در بخش میهمان بینالملل در بیست و هشتمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، شهر شیراز و کشورهایی همچون ایتالیا و امارات متحده عربی روی صحنه رفته است.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
تدوین برنامه مدیریت تغییر اقلیم در دستور کار سازمان محیط زیسترییس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: نبود قانون جامع در حوزه تغییر اقلیم و به تبع آن تدوین نشدن آییننامه اجرایی جامع در این زمینه یکی از مشکلات نهادی کشور است.
ادامه مطلب »
نماینده پارلمان لبنان: اولویت ما توقف تجاوزات استیکی از اعضای فراکسیون وفاداری به مقاومت در پارلمان لبنان اعلام کرد: اولویت ما توقف تجاوزات علیه لبنان است و موضع ما همچنان پشتیبانی و دفاع از غزه است.
ادامه مطلب »
درخشش نمایش خیابانی «بیهیلان» سقز در جشنواره بینالمللی کرکوکسنندج- ایرنا- نمایش خیابانی بی هیلان ( بدون خانه و آشیانه) از گروه تئاتر پیوند شهرستان سقز در جشنواره بینالمللی تئاتر خیابانی کرکوک در عراق موفق به کسب رتبه های برتر شد.
ادامه مطلب »
زنگ خطر خشونت در شبکه نمایش خانگی/ سناریوی جدید برای «پدرخوانده»سعید ابوطالب یکی از مشکلات پلتفرمهای فعلی را نبود سرگرمی عنوان کرد و بروز خشونت و قتل و جنایت را زنگ خطری برای آثار شبکه نمایش خانگی عنوان کرد.
ادامه مطلب »
زیرساختهای صنعتی در لرستان ضعیف استاستاندار پیشین لرستان گفت: زیرساختهای صنعتی در لرستان ضعیف است و یکی از مشکلات صنعت در استان، بانکها هستند.
ادامه مطلب »
چالشهای یک جشنواره بینالمللی در دعوت از گروههای خارجیبرگزارکنندگان بیست و نهمین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان با تشریح مشکلات این جشنواره در بخش بینالملل تاکید کردند که برگزاری این رویداد نشانگر برقراری امنیت در ایران است.
ادامه مطلب »