تهران-ایرنا- سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: توصیه ما به اتحادیه اروپا این است که بهجای تعیین تکلیف برای ایران و روسیه، در عملکردهای خود و سیاست های خود بازنگری کنند.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی ایرنا، اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه صبح امروز دوشنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۳ در ابتدای نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران با اشاره به اجلاس سازمان دی ۸ در قاهره پایتخت کشور مصر اظهارداشت: این هفته اجلاس هشت کشور عضو سازمان همکاریهای اقتصادی دی ۸ در مصر برگزار میشود که ابتدا نشست وزیران امور خارجه و پس از آن نشست سران دی هشت با حضور رئیسجمهور برگزار خواهد شد.
وی تصریح کرد: نگرانی عمدهای که میان همه کشورهای شرکتکننده در نشست آستانه و نشست پنج به علاوه سه مشترک بود، حفظ تمامیت سرزمینی سوریه بود. با این حال، در همین چند روز گذشته، تمامیت سرزمینی سوریه بهشدت مورد تعرض رژیم صهیونیستی قرار گرفته است. برای نخستینبار در پنجاه سال اخیر، بخش دیگری از خاک سوریه اشغال شد. این اقدام بهنوعی نقض آشکار قطعنامه ۳۵۰ شورای امنیت بهصورت یکطرفه است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: ما با این هدف و با این مبنا و بنا به دعوت دولت مستقر و قانونی سوریه در این کشور حضور پیدا کردیم. حضور ما در سوریه حضوری مستشاری بود و ما هیچگاه برای حمایت یا دفاع از شخص، گروه یا حزب خاصی در این کشور اقدام نکردیم. تا آخرین لحظات نیز آنچه که برای ما اهمیت داشت، کمک به حفظ امنیت و تمامیت سرزمینی سوریه بهعنوان کشوری مهم در منطقه بود. چراکه باور داریم امنیت و ثبات در تکتک کشورهای منطقه، ضامن امنیت و ثبات در منطقه غرب آسیا خواهد بود.
وی در ادامه اظهار داشت: از منظر حقوق بینالملل و همچنین اصول اخلاقی، کشورهایی که به ارتکاب یک جنایت بینالمللی کمک میکنند، بهعنوان همدست و شریک در این جنایات تلقی میشوند. یکی از نکات صریحی که این گزارشگر بیان کرده، این است که برای توقف نسلکشی، سریعترین و سادهترین اقدام، توقف ارسال تسلیحات به رژیم صهیونیستی است. این موضوع، خواسته قاطبه جامعه بینالمللی و بهویژه کشورهای منطقه است.
نکته دیگری که باید به آن اشاره کرد، اقدامات برخی کشورهای عضو اتحادیه اروپا، از جمله همدستی و مشارکت آنها در ارتکاب جنایات کنونی در غزه و دیگر کشورهای منطقه غرب آسیا است. بنابراین، توصیه ما به اتحادیه اروپا این است که بهجای تعیین تکلیف برای دیگران، در عملکردهای خود تجدیدنظر کنند. بهتر است آنها با اتخاذ رویکردی سازنده و مثبت، در جهت تقویت ثبات و امنیت در مناطق مختلف جهان تلاش نمایند؛ اگر واقعاً بر این باورند که میتوانند نقشی ایفا کنند.
وی افزود: ما این روش را به هیچ عنوان سازنده نمیدانیم؛ چرا که التهابآفرینی در مورد موضوعی که سالهاست بهعنوان محور گفتگوها مطرح بوده و همچنین در رابطه با برنامهای که صلحآمیز بودن آن بارها به تأیید آژانس بینالمللی انرژی اتمی و حتی کشورهای مدعی رسیده، قابل قبول نیست. بقایی خاطرنشان کرد: چیزی که بهوضوح دیده میشود، نقض فاحش حقوق بشر توسط برخی کشورها در سایر نقاط جهان است. واضحترین نمونهها، مداخلات این کشورها در دیگر کشورها و برهم زدن ثبات آنها است که منجر به آشوب، خونریزی و بیثباتی میشود. یک نمونه آشکارتر از این موارد، ارائه تسلیحات کشنده به رژیم صهیونیستی است. این تسلیحات در حالی به آن رژیم داده میشود که بزرگترین نسلکشی قرن اخیر با استفاده از همین سلاحها در حال وقوع است.
بقایی افزود: تاکنون دولت موقت در سوریه شکل نگرفته و این کشور در دوران گذار قرار دارد. گروههای مختلفی در سوریه فعال هستند و امیدواریم این دوران گذار به شکل مسالمتآمیز، با حفظ امنیت شهروندان سوری و نیز حفظ وحدت و یکپارچگی این کشور طی شود. نتیجه این روند باید شکلگیری دولتی فراگیر باشد که بتواند نماینده تنوع قومیتی و مذهبی مردم سوریه باشد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در ادامه این نشست خبری بیان داشت: طبیعی است که همه کشورهایی که ابتکار و ایدهای داشته باشند میشنویم. سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در واکنش به تحولات اخیر در غزه اظهار داشت: جامعه بینالمللی واقعاً دچار نوعی خشم و نگرانی بیسابقه نسبت به وقوع جنایات علیه بشریت است. اتفاقاتی که در غزه رخ میدهد، با هیچ نمونهای در تاریخ قابل قیاس نیست. اینکه در مقابل دوربینها تجاوزاتی انجام شود و سازمانهای بینالمللی نتوانند واکنشی موثر نشان دهند، نشاندهنده ناکامی جامعه بینالمللی است.
بقایی افزود: همه کشورها میتوانند روایتهای خود را داشته باشند، اما ایران هیچگاه چشمداشتی به خاک و سرزمین هیچ کشوری نداشته است و حضور ایران در سوریه نیز باید در همین چارچوب دیده شود. سوریه باید توسط مردم سوریه ساخته و تصمیمگیری شود و کشورهای منطقه نیز باید بدون مداخله مخرب و فشار و تهدید علیه روندهای سیاسی سوریه، به این فرآیند کمک کنند.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
اتهامزنی بورل به ایران در آخرین کنفرانس خبریمسئول سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا در آخرین نشست خبری خود به مسائل متعدد جامعه جهانی پرداخت و مدعی حمایت ایران از روسیه در جنگ با اوکراین شد.
ادامه مطلب »
رئیس جمهور صربستان: من اسد نیستم! تسلیم نمیشومصربستان در جریان جنگ اوکراین و روسیه بر داشتن موضع بیطرف تاکید کرده و رسما به تحریمهای اتحادیه اروپا علیه مسکو به رغم افزایش فشارهای این بلوک برای چنین کاری، نپیوسته است.
ادامه مطلب »
اتحادیه اروپا کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران را تحریم کردلندن - ایرنا - اتحادیه اروپا گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و مدیرعامل این سازمان را به بهانه ادعای بیاساس دخالت ایران در مناقشه اوکراین از طریق ارسال موشکهای بالستیک به روسیه تحریم کرد.
ادامه مطلب »
اتحادیه اروپا: به راهحل دیپلماتیک برای رسیدگی به موضوع هستهای ایران متعهد هستیمنماینده اتحادیه اروپا در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی، بیانیهای را درباره برنامه هستهای ایران قرائت کرد و گفت: به راهحل دیپلماتیک برای رسیدگی به موضوع هستهای ایران متعهد هستیم.
ادامه مطلب »
اتحادیه اروپا: به راهحل دیپلماتیک درباره موضوع هستهای ایران متعهد هستیمنماینده اتحادیه اروپا در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی، بیانیهای را درباره برنامه هستهای ایران قرائت کرد و گفت: به راهحل دیپلماتیک برای رسیدگی به موضوع هستهای ایران متعهد هستیم.
ادامه مطلب »
اتحادیه اروپا کشتیرانی و چند فرد ایرانی را تحریم کردشورای اروپا اعلام کرد که کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و چند فرد ایرانی را به بهانه نقش داشتن در انتقال پهپادهای ایرانی به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین تحریم کرده است.
ادامه مطلب »