ابراهیم نبوی، نویسنده، روزنامهنگار و طنزپرداز ایرانی شامگاه سهشنبه ۲۵ دی ۱۴۰۳ در آمریکا در ۶۶ سالگی جان خود را به لبان کشید. نبوی از مهمترین چهرههای طنز سیاسی به زبان فارسی در ایران پس از انقلاب بود و اعتقاد داشت طنزهایش «همان حرفهایی است که مردم دلشان میخواهند بزنند».
«راستش را بخواهید ما هر چی تحقیق کردیم دیدیم مسئولان مملکت از هیچ کاری به اندازه مردن و کشته شدن خوشحال نمیشوند. به همین دلیل هم تصمیم گرفتیم از این شیوه تشویقی کارآمد استفاده کنیم. بنابراین ما تصمیم گرفتیم خیلی شیک و تر و تمیز، بدون حاشیه و انحراف، همان اول برویم سر اصل مطلب و خودمان را بکشیم.»
او در مقدمه یکی از کتابهایش درباره این دوران خود نوشته است: «سال ۱۳۵۶، تازه دانشگاه رفته بودم و از همان ماههای اول درگیر شریعتی و مارکس و جنگ مسلحانه و کمونهای اولیه و چارلز داروین شده بودم و تب داریوش و گوگوش از سرم افتاده بود. هرازگاهی دانشگاه سخنرانیهایی میگذاشت از بزرگان حکومتی و معمولا بچههای دانشجو آن را به هم میزدند.»
در زمان وقوع انقلاب ایران، جوانی ۲۰ ساله بود و به گفته خودش، «تب انقلابیگری که به هیستری ضدروشنفکری منجر شده بود از همان سال ۱۳۵۷ آغاز شد و ادامه یافت.» او در گفتوگویی درباره این که چرا به سینما علاقهمند شد، گفت: «من از آنهایی نبودم که از سینما شروع کنم و به نقد فیلم برسم، قضیه کاملا برعکس بود. من از نوشتن شروع کرده بودم و به سینما رسیدم.»
در گزارش فیلم نوشتههایی تحت عنوان «راپورت» را با نثر قاجاری نوشت. او بعدا کتابی را نیز با عنوان «راپورتهای یومیه و تذکرهها» منتشر کرد. ستونهای طنز او با عنوان «ستون پنجم»، «ستون چهارم» و «بیستون» در روزنامههای مختلف از جمله پرطرفدارترین بخشهای این نشریات بودند. ابراهیم نبوی در طنزهایش دو مخاطب داشت: یکی مردم و دیگری حکومت. او در مورد مخاطب عادی معتقد بود که طنز نباید صرفا او را بخنداند، بلکه به گفته خودش، با طنز میخواست «نقابی که آدمها خودشان را پشت آن پنهان میکنند» بدراند.
نبوی در سال ۱۳۷۹ پس از خروج از زندان کتاب «اعتراف» را نوشت و آن را تقدیم کرد «به عالیجنابان، کسانی که فکر میکنند مردم عقل ندارند.» او چند کتاب پژوهشی نیز منتشر کرد که از آن جمله میتوان به کتاب «آوازهای زیرزمین؛ تاریخچه موسیقی راک ایرانی» اشاره کرد. در این دوران برخی از آثار او از جمله خاطرات زندان به زبانهای دیگر نیز ترجمه شدند.در تاریخ ۸ آبان ۱۳۸۳، حسین شریعتمداری از چهرههای تندروی جمهوری اسلامی و مدیرمسئول روزنامه کیهان در یادداشتی در این روزنامه با عنوان «شبکه عنکبوت»، نبوی را جزو روزنامهنگارانی دانست که در خارج از کشور علیه جمهوری اسلامی «بیشترین فعالیت تخریبی» را دارند.
او در همان سال، در گفتوگو با هفتهنامه «حاشیه» گفت: «در حقیقت من این ۱۰ سال را مثل مسافر، منتظر هواپیمایی که دائم تاخیر میکند، منتظر ماندم. نه برای ماندن در اینجا برنامه ریختم و نه حتی یک روز برای همیشه ماندن در فرنگ فکر کردم. حالا هم معتقدم باید برگردم چون همیشه معتقد بودم.
ABRHAM NUBUY TANZ IRAN KİTAP SİNEMA SOCİOLOGY
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
«ابراهیم نبوی درگذشت؛ خانواده میگویند او «جان خود را گرفته استخانواده ابراهیم نبوی از درگذشت این طنزپرداز سرشناس ایرانی در آمریکا خبر داده و میگویند او «جان خود را گرفته است.» دختران ابراهیم نبوی در اطلاعیهای که در اختیار بیبیسی قرار دادند، نوشتهاند: «پدرمان در یک دهه اخیر افسرده و دلتنگ ایران بود و غیرممکن بودن زندگی در کشورش، بار سنگینی را بر دوش او گذاشته بود.
ادامه مطلب »
ابراهیم نبوی در واشنگتن به زندگی خود پایان دادطنزپرداز و روزنامهنگار ایرانی، ابراهیم نبوی، در شهر واشنگتن آمریکا در سن ٦٨ سالگی درگذشت. خانواده نبوی علت مرگ او را «درد غربت» و دوری از ایران عنوان کردند. نبوی در سالهای اخیر با افسردگی و دلتنگی شدید برای ایران دستوپنجه نرم میکرد و هرگز نتوانست با زندگی در غربت کنار بیاید.
ادامه مطلب »
محمد نفیسی همکار سابق بخش فارسی صدای آمریکا درگذشتهوشمند میرفخرائی همکار بخش فارسی صدای آمریکا بامداد سهشنبه ۱۷ آبان (۷ نوامبر) در مریلند آمریکا درگذشت.
ادامه مطلب »
درگذشت «جیمی کارتر» در سالروز سفرش به ایرانجیمی کارتر در سن ۱۰۰ سالگی و در سالروز سفرش به ایران در سال ۱۳۵۶ درگذشت.
ادامه مطلب »
ژاله علو درگذشتژاله علو، بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون ایران، در سن 90 سالگی در تهران درگذشت.
ادامه مطلب »
ژاله علو در سن 97 سالگی درگذشتژاله علو، هنرمند برجسته سینما، تئاتر، رادیو و شعر، در سن 97 سالگی در تهران درگذشت.
ادامه مطلب »