تهران- ایرنا- «محمدرضا ظفرقندی» وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی میگوید: اکنون نزدیک به ۳۰۰ قلم کمبود دارو داریم که حل آن نیازمند راهکاری فوری و تصمیمهای جدی در دولت چهاردهم است.
وزیر جدید بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حالی نظام سلامت را تحویل گرفته که علاوه بر اعتراض پرستاران در نقاط مختلف کشور، وضعیت مهاجرت پزشکان و کادر بهداشت و درمان، مشکلات رزیدنتها و دستیاران پزشکی، عدم پرداخت به موقع حقوق نیروهای بهداشت و هزینههای کمرشکن سلامت، بحران دارو نیز به ارث رسیده است.
ارزش ریالی بازار دارویی در داروهای تولید داخل معادل یکهزار و ۲۸۷ هزار میلیارد ریال و در داروهای وارداتی نیز معادل ۳۰۶ هزار میلیارد ریال اعلام شده استبر این اساس، ارزش ریالی بازار دارویی در داروهای تولید داخل معادل یکهزار و ۲۸۷ هزار میلیارد ریال و در داروهای وارداتی نیز معادل ۳۰۶ هزار میلیارد ریال اعلام شده است.
وی افزود: ما نزدیک به ۳۰۰ قلم دارو در بازار کمبود داریم و اگر این حرکت فوری انجام نشود، در آینده نزدیک این تعداد بیشتر میشود. نیازمند اعمال اصلاحات سیستمی در حوزه دارو در میانمدت و بلندمدت هستیم. بحث تعارض منافع یکی از مشکلات جدی حوزه داروست و شخص رئیسجمهوری هم بهدنبال آن است که با حل مساله تعارض منافع و ایجاد کانال سالم برای تهیه دارو این مشکلات کمتر شود.
وی ادامه میدهد: دارو و سلامت میتواند نقطه مثبت و همچنین پاشنه آشیل یک دولت باشد و این دو مرز بسیار به هم نزدیک است و هنر رییس جمهور و وزیر بهداشت، روشن کردن تکلیف در این زمینه است. وقتی دارو دچار کمبود شود، سایر ارگانها پاسخگو نیستند و همه از وزارت بهداشت سوال میکنند.وحید محلاتی «نایب رئیس هیات مدیره انجمن شرکتهای پخش دارو و مکمل» در گفتوگو با پژوهشگر ایرنا میگوید: نخستین کاری که باید در حوزه دارو به آن رسیدگی شود، کسری نقدینگی شدید در بازار است.
وی ادامه میدهد: باید طرحهای موجود در حوزه دارو بررسی شده و اگر برای صنعت دارو موثرند، حفظ شده و در غیر این صورت حذف شوند. وقتی طرح دارویار اجرا شد، گفتیم مشخص نیست منابع آن از کجا تامین میشود. وزارت بهداشت باید تصمیم بگیرد که طرحهایی مانند دارویار باید حفظ شده یا اصلاح شوند.«محمدجواد کبیر» عضو فرهنگستان علوم پزشکی نیز در گفتوگو با پژوهشگر ایرنا میگوید: سازمان غذا و دارو در مورد کیفیت برخی از داروهای تامینی باید احساس مسئولیت بهتری داشته باشد.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
کمبود نقدینگی گریبان «دارو» را گرفته است/ساماندهی دارو در دستور کار «ظفرقندی» استرئیس شورای عالی نظام پزشکی با بیان اینکه کمبود نقدینگی گریبان داروخانهها و شرکتهای دارویی را گرفته است، با اشاره به جلسهای با وزیر پیشنهادی وزارت بهداشت، گفت: ساماندهی حوزه دارو بسیار اهمیت دارد و این موضوع در دستور کار دکتر ظفرقندی قرار دارد.
ادامه مطلب »
نسخه مرمتشده «نفس عمیق» در نمایش خانگیپلتفرم فیلمنت به مناسبت روز ملی سینما نسخه مرمتشده «نفس عمیق» را منتشر میکند.
ادامه مطلب »
چالشهای عرضه اینترنتی دارو/کمبود دارو بزرگترین دغدغهی داروسازانیک پزشک داروساز گفت: توزیع اینترنتی دارو میتواند باعث ایجاد مشکلات زیادی برای داروخانهها و دولت شود.
ادامه مطلب »
نتایج استقرار سامانه نسخهنویسی الکترونیک / امکان تبادل الکترونیکی با سایر بیمههامعاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران، جزییات خدمات حاصل از استقرار سامانه نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیکی را تشریح کرد.
ادامه مطلب »
گرانی و کمبود انرژی، مهمترین مشکل مجتمع صنعتی اسفراینرئیس هیأت مدیره مجتمع دولتی صنعتی اسفراین، مهمترین مشکلات تولید را کمبود و قیمت انرژی دانست.
ادامه مطلب »
۹۹ درصد داروها داخل کشور تولید میشود/ سهم اندک واردات داروتهران - ایرنا- رئیس سازمان غذا و دارو گفت: ۹۹ درصد سهم تامین دارو مربوط به تولید داخل و یک درصد وارداتی است که ۱۸ درصد بازار ریالی را شامل میشود.
ادامه مطلب »