انگار هر چقدر که در و دیوار شهر از تبلیغات نامزدهای انتخابات و پیامهای دعوت به مشارکت پرتر میشود، چیزی به چشم رهگذران نمیآید.
یازدهم اسفندماه انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری برگزار میشود اما نظرسنجیها نشان میدهد که مردم تمایلی برای شرکت در انتخابات ندارند.
حکومت جنبش معروف به «مهسا» را سرکوبی خونین کرد. سازمان حقوق بشر ایران مستقر در نروژ توانسته هویت ۵۳۷ تن از کشتهشدگان از جمله دستکم ۶۸ کودک، را ثبت کند. به چشمان و سایر اعضای بدن صدها معترض شلیک شد، هزاران نفر زندانی شدند و حکم اعدام دستکم ۸ نفر از معترضان اجرا شده است. ترکیب دولت، مجلس شورای اسلامی، قوه قضائیه، مجلس خبرگان و تمام نهادهای انتخابی و انتصابی در دستان چهرههای مورد تایید او هستند.
جبهه اصلاحات ایران، تشکل اصلاحطلبان ایران در بیانیهای اعلام کرد کرد نمیتواند در انتخاباتی «تهی از معنا، غیررقابتی، غیر منصفانه و غیرموثر در اداره کشور» شرکت کند و امکان ارائه لیست انتخاباتی هم ندارد چون کاندیدایی برایشان نمانده است. «خالصسازی» اصطلاحی است که حامیان رهبر بویژه از دو سال قبل برای پالایش و یکدست کردن حکومت استفاده میکنند.
تا کنون سه نامه نوشته و خواسته که دلیل این تصمیم اعلام شود. اما واقعیت این است که او در دوران ریاستجمهوریاش بارها با آیتالله خامنهای و نهادهای نظامی و امنیتی زیرنظر او مثل سپاه پاسداران اختلافات جدی و مجادلات لفظی پیدا کرد. بارزترین آنها سنگاندازیهای مکرر این نهادها بر سر راه مذاکرات هستهای ایران با کشورهای غربی بود.خیر. تلاش برای یکدست سازی حکومت و بیاثر کردن نهادهای انتخابی از دستکم سال ۸۸ شروع شد.
او میگوید آن انتخابات آخرین تلاش مردم برای این بود که نشان دهند «از طریق جمهوریت چه چیزی را نمیخواهند. اما بازهم در برابر ظهور نتایج آن مقاومت شد»حالا به نظر میرسد انتخابات، دیگر نقطه اتصال حکومت و مردم نیست. بلکه تبدیل به روندی شده که سعید حجاریان، نظریهپرداز سیاسی که انتخابات را «تحریم» کرده، نام «بیعت با حکومت» را بر آن گذاشته است.
از آن جمله گرفتن «خودروهای لوکس» بدون ثبت نام و بعنوان رشوه و نیز افشای اقدام پسر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس برای گرفتن اقامت کانادا. در شرایطی که حکومت طرحهای متعدد امنیتی برای جلوگیری از مهاجران متخصصان دارد. به قول سعید حجاریان، نظریهپرداز سیاسی اصلاحطلبان، «رأی دادن در انتخابات امسال تفاوت زیادی با رأی ندادن ندارد؛ مثل این است که یک تکه کاغذ را داخل جیبهای یک شلوار شش جیب جابجا کنیم.»
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
میزان مشارکت در رایگیریهای اخیر پارلمانی در کشورهای اروپایی چه قدر بود؟موضوع میزان مشارکت در انتخابات و مقایسه آن با دیگر کشورها در آستانه انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی ایران مورد توجه برخی از رسانهها و شخصیتها قرار گرفته است.
ادامه مطلب »
جبهه ملی، انتخابات در ایران را «غیرواقعی» خواند و شرکت در آن را تحریم کردجبهه ملی ایران با انتشار بیانیهای از شرایط برگزاری انتخابات پیش رو در ایران انتقاد کرد و گفت اعضا و هوادارانش در این انتخابات حضور نداشته و در آن شرکت نخواهند کرد.
ادامه مطلب »
گزارش نیویورک تایمز و خط امنیتی سازی فضای انتخاباتگزارش روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز درباره دخالت رژیم صهیونسیتی در انجام عملیات خرابکاری در داخل ایران بخشی از راهبردهای امنیتی سازی از سوی دشمن در آستانه انتخابات است.
ادامه مطلب »
۱۱۰ اصلاحطلب: تحریم انتخابات یک طرح آمریکایی است!در این بیانیه گفته شده است که تحریم انتخابات مشابه با تحریم اقتصادی از سوی دشمنان بوده و مکمل همان نقشه است
ادامه مطلب »
آخرین حلقه تلاش تحریمیهای اصلاح طلب برای پروژه کاهش مشارکت/ اصلاحطلبان: در استانها چتر حمایتی داریم!سرد بودن فضای انتخابات در رسانههای اصلاحطلب رمز تحریم انتخابات از سوی رادیکالها است!
ادامه مطلب »
علت ردصلاحیت حسن روحانی برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری چیست؟روزنامه شرق در گزارشی به ماجرای ردصلاحیت حسن روحانی در انتخابات خبرگان رهبری پرداخته است.
ادامه مطلب »