سرعت رشد هوش مصنوعی هم هیجان انگیز است هم ترسناک. در ماههای اخیر با در دسترس قرار گرفتن هوش مصنوعی «Chatgpt» توسط شرکت استارت آپی OpenAI و برخی سامانههایی که با استفاده از هوش مصنوعی تصویر سازی میکنند، مقالات زیادی درباره از بین رفتن مشاغل در صورت تقویت هوش مصنوعی منتشر شده است.
به گزارش ایسنا، «آیا هوش مصنوعی و رباتها یک روز جایگزین انسان خواهند شد؟ آیا با توسعه هوش مصنوعی با خطر از دست دادن کنترل تمدن زمین روبرو خواهیم شد؟» این سؤالات سالهاست در ذهن انسان میگذرد و سینما بارها چنین آیندهای را برای بشر ترسیم کرده است.
این ترکیب هیجان و ترس، سنجش فرصتها و خطرات هوش مصنوعی را دشوار میکند. برای سنجش موقعیت باید از تجربه سایر صنایع و از تغییرات فناوری در گذشته درس گرفت. سوال این است که چه چیزی تغییر کرده که هوش مصنوعی را بسیار توانمندتر کرده است؟ چقدر باید ترسید؟ و دولتها چه باید بکنند؟ شتاب اخیر در قدرت و دید سیستمهای هوش مصنوعی و افزایش آگاهی از تواناییها و نقصهای آنها، این نگرانی را ایجاد کرده است که این فناوری که به سرعت در حال پیشرفت است به پدیدهای تبدیل شود که نتوانیم آن را کنترل کنیم. از این رو برخی افراد فراخوانی برای توقف فعالیت هوش مصنوعی دادند و نگرانی فزاینده درباره جایگزینی AI با بسیار از مشاغل، و حتی خطراتش برای موجودیت خود بشریت هم افزایش پیدا کرد.
درجه خطر ناشی از رشد هوش مصنوعی به شدت مورد بحث است. کارشناسان بر سر این خطر اتفاق نظر ندارند. در یک نظرسنجی از محققان هوش مصنوعی که در سال ۲۰۲۲ انجام شد، ۴۸ گفتهاند که حداقل ۱۰ درصد احتمال دارد که هوش مصنوعی تاثیر «بسیار بد» را در پی داشته باشد. اما ۲۵ درصد گفتند که خطر بروز عواقب بسیار بد در صورت رشد هوش مصنوعی نزدیک به صفر است. تعدادی از محققان هم خطرات هوش مصنوعی را ۵ درصد اعلام کردند.
در واقع مقررات لازم است، اما به دلایل پیش پا افتادهتر از نجات بشریت. سیستمهای هوش مصنوعی موجود نگرانیهای واقعی را در مورد تعصب، حریم خصوصی و حقوق مالکیت معنوی ایجاد میکند. با پیشرفت فناوری، مشکلات دیگری نیز ممکن است به وجود بیاید. نکته کلیدی این است که وعدههای هوش مصنوعی باید با ارزیابی ریسکها به تعادل برسد و همه آماده همزیستی با آن باشند.تاکنون دولتها سه رویکرد متفاوت را در مواجهه با هوش مصنوعی در پیش گرفتهاند.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
تدوین سند ملی هوش مصنوعی باید توسط معاونت علمی انجام شود/ مشکل ایران در هوش مصنوعی در حوزه 'بازار' استآخرین اخبار روز ایران و جهان ؛ خلاصه خبرهای امروز ایران را در خبرگزاری تسنیم بخوانید
ادامه مطلب »
گلمحمدی: فردا کنار زمین اتفاق خاصی نمیافتد/ ارزش برد در دربی بیش از ۳ امتیاز استسرمربی تیم فوتبال پرسپولیس گفت: در بازی فردا باید فرصت طلب باشیم.
ادامه مطلب »
اسرائیل چگونه از هوش مصنوعی برای قتل عام بهره میبرد؟اسرائیل برای جنگ با مقاومت غزه با حداقل تجهیزات، از آخرین فناوریهای دنیا برای کشتار بهره میبرد؛ هوش مصنوعی کاربرد قابل توجهی در جنگ اخیر پیدا کرده است.
ادامه مطلب »
آینده آموزش در دانشگاهها در گرو پذیرش هوش مصنوعیمحققان کشور در یک مطالعه پژوهشی ارزشمند، آینده آموزش دانشگاهی در ایران را از دیدگاه توسعه هوش مصنوعی و رفع موانع موجود در مقابل آن بررسی کردهاند.
ادامه مطلب »
اندیشکده رَند بررسی کرد: هوش مصنوعی چه زمانی نسل بشر را منقرض خواهد کرد؟بسیاری از کارشناسان و حتی طراحان و دستاندرکاران هوش مصنوعی هشدار میدهند که این فناوری جدید میتواند تهدیدی همارز با سلاحهای هستهای علیه نسل بشر باشد و چهبسا موجب انقراض انسانها شود.
ادامه مطلب »
مدرس اپراتوری هوش مصنوعی بهزاد حسین عباسیتدریس اپراتوری هوش مصنوعی: تدریس اپراتوری هوش مصنوعی یک وظیفه چالشبرانگیز و جذاب است که نیاز به تسلط بر مفاهیم و تکنیکهای پیچیده هوش مصنوعی دارد. در اینجا چند مرحله را برای تدریس این حوزه مطرح کردهام: 1.
ادامه مطلب »