امسال جایزه صلح ناشران آلمان به این دانشمند و فیلسوف هندی تعلق گرفت و روز ۱۸ اکتبر در مراسمی در کلیسای پاول فرانکفورت به او تقدیم شد.
آمارتیا سن از چند دهه پیش از برجستهترین اقتصاددانهای جهان امروز، با مشکلات بیشمار و درهم تنیدهاش، شناخته شده است. اقتصاد او فقط به تأمین توسعه، افزایش تولید و تأمین بهروزی خلاصه نمیشود، بلکه باید همزمان و به شکلی هماهنگ به برابری اجتماعی و برقراری عدالت بینجامد و تا حد ممکن دره هولناکی که میان فقر و ثروت دهان باز کرده را پر کند.
خمیرمایه نظریه اقتصادی آمارتیا سن پیکار با فقر است. ویژگی این رویکرد آن است که فقر و محرومیت را تنها مشکلی اقتصادی نمیبیند، بلکه بیش از هرچیز یک چالش اجتماعی و حتی فرهنگی میداند که کل سیستم اجتماعی با تمام ساختارهای پیچیدهاش باید برای حل آن بسیج شوند. بنابرین آمارتیا سن مبارزه با فقر و دسترسی محرومان به فرآوردههای اقتصادی را لازمه توسعه میداند. به همین جهت او از محدودیت بازار نیز انتقاد میکند. به نظر او تولید مواد غذایی انبوه فایدهای ندارد، در شرایطی که بیشتر افراد نیازمند به آن دسترس نداشته باشند.
برای نمونه او به این پدیده توجه داشته که در آمریکا امکانات رشد سفیدپوستان با الگوی سفیدان در سطح جهان پیشرفته یکسان است، درحالیکه آمریکاییهای سیاهپوست در سطح زندگی کشورهای در حال توسعه قرار میگیرند. به همین خاطر او تمرکز بر تولید ناخالص ملی را برای شناخت سطح اقتصادی نامناسب دانست و به جای آن"نمایه توسعه انسانی" را پیشنهاد کرد که امروزه از سوی سازمان ملل هم پذیرفته شده است.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
با تشدید نظارتها به دنبال مقابله با نوسانات قیمتی هستیمرئیس جمهور، حمایت از معیشت خانوار را از بزرگترین دغدغههای کنونی دولت دانست و گفت: برنامههای دولت در حوزه معیشت مردم و اقتصاد خانوار ایجاد ثبات و توازن منطقی در قیمت کالاهاست. با تشدید نظارتها به دنبال مقابله با نوسانات قیمتی هستیم که غالبا با ایجاد جو روانی کاذب از سوی برخی سودجویان رقم میخورد.
ادامه مطلب »
برگزاری دور دوم انتخابات قبرس ترک نشین با چالش «روابط با ترکیه»رئيس جمهوری و نخست وزیر کنونی قبرس شمالی در حالی در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری این منطقه با یکدیگر رقابت میکنند مسئله چگونگی روابط با ترکیه به اصلیترین چالش انتخاباتی بدل شده است.
ادامه مطلب »
بیشترین خودکشیها در شهرهای صنعتی استان رخ می دهد/فقر مردم ، علت بیشتر این اتفاقات استنماینده بوشهر در شورای عالی استانها با اشاره به اینکه بیشترین قتل و خودکشها در شهرهای صنعتی این استان رخ می دهد، گفت: بهتر است مسئولان سریعتر برای جلوگیری از این اتفاقات و حل مشکلات مردم به دادشان برسند.
ادامه مطلب »
چهار سال دلسردی؛ نگاهی به روابط دیپلماتیک دونالد ترامپ با اتحادیه اروپاآنگلا مرکل هنگامی که در سال ۲۰۱۶ خبر پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را شنید ابراز امیدواری کرد که آلمان بتواند در سایۀ احترام به ارزشهای دموکراتیک، با رئیس جمهوری ایالات متحده همکاری کند؛ امیدی که در این چهار سال تحقق نیافت.
ادامه مطلب »