رقیب اصلی رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ آرای باطله بود. موضوعی تاملبرانگیز که این روزها در کانون توجه قرار دارد. در انتخابات شوراها حتی آرای باطله در برخی از شهرها در صدر جدول بود. یک پدیده، دو خاتمی و دو رویکرد!
دو روز پس از اعلام رسمی نتایج انتخابات ریاست جمهوری و انتخابات شوراهای شهر و روستا موضوع آرای باطله و سطح نازل مشارکت مردم به موضوع اصلی بحث و تحلیل در داخل و خارج ایران تبدیل شده است.
اگر هم بر"شکوه خاص" این دور از انتخابات خشی هم نشسته بود، گناه آن به گردن کرونا بوده و گرمی هوا و خرابی دستگاهها. احمد خاتمی تناقض بین اعتراف به عدم شرکت مردم در انتخابات و برگزاری"با شکوه خاص" این انتخابات را دستکم در بیان متوجه نمیشود.امام جمعه موقت تهران در تحلیل خود از انتخابات ۱۴۰۰، مردم ایران را به پنج گروه تقسیم میکند. گروه اول، گروه انقلابی و ولایت مدار هستند که به رئیسی رای دادند. گروه دوم کسانی هستند که در انتخابات شرکت کردند و به نامزد دیگری رای دادند. به سخن دیگر، گروه دوم نه انقلابی هستند و نه ولایتمدار.
خاتمی این موضوع را"خطر" دانست و مدعی شد که بارها درباره این خطر تذکر داده، اما گوش شنوایی برای آن وجود نداشته است.خاتمی در ادامه میپرسد: «آیا این یاس مورد سوءاستفاده جریانهایی که به براندازی به هر قیمت میاندیشند، نمیانجامد؟»او از"نگاه تنگ و استصوابی شورای نگهبان" انتقاد میکند و میگوید خطر تبدیل شدن جمهوری اسلامی به حکومت اسلامی جدی است و باید این خطر"دفع" شود.
جالب اینجاست که هنوز ستاد انتخابات استان تهران سهم آرای باطله در انتخابات شهر تهران و استان تهران را اعلام نکرده است.روزنامه"همشهری" در پاسخ به این پرسش که پدیده انتخابات ۱۴۰۰ چه بود میگوید: «افزایش بیسابقه آرای باطله میتواند یک پدیده اجتماعی نوظهور تلقی شود.»در ادامه آمده است که گرچه آرای باطله نتایج اعلام شده انتخابات را باطل نکرده است، اما پدیدهانتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری در ایران است و باید مورد توجه قرار گیرد.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
از یک درصد تا مقام دوم انتخابات؛ آرای باطله در ۴۲ سال گذشته
ادامه مطلب »
مقایسه آرای باطله در ۴۲ سال گذشته؛ آیا رضایی و رئیسی محبوبتر شدهاند؟انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ شاهد رقابت دو نامزد باسابقه بود؛ محسن رضایی با تجربه حضور در انتخابات سال ۱۳۸۸ و ۱۳۹۲ وارد میدان رقابت با ابراهیم رئیسی شد که در دور پیشین از حسن روحانی شکست خورده بود. اما با توجه به کاهش نرخ مشارکت در انتخابات آیا آرای این دو رقیب نشانه افزایش محبوبیت آنهاست؟
ادامه مطلب »
مشارکت در انتخابات: ۶۴ درصد مردم در اهواز رای ندادند
ادامه مطلب »
بازداشت بیش از ۱۰۰ نفر در جریان سرکوب معترضان به نتایج انتخابات در یاسوج
ادامه مطلب »